Ketaus indų danga

Ketaus indų danga

Ketaus indų danga TM Brizoll 

Ketaus indų danga

Ketaus indų danga yra visiškai unikalus natūralus neprisvylantis sluoksnis, susidarantis išskirtinai tik ant ketaus ir nėra būdingas jokioms kitoms medžiagoms.

Sužinokite, kaip jis susidaro, kuo jis unikalus ir kodėl taip svarbu jį naudoti.


 

Įsigykite ir naudokite iš karto! 

„TM Brizoll“ ketaus indai nereikalauja išankstinio apdorojimo – mes jau viskuo pasirūpinome! Mes nuolat tobuliname savo gamybos technologijas, siekdami, kad mūsų produktai taptų patogesni, geresni, visada būtų Jums po ranka. Norint kuo ilgiau išlaikyti dangą nepažeistą, tereikia laikytis rekomenduojamų eksploatavimo taisyklių. 

 

„TM Brizoll“ ketaus indų danga yra natūrali! Ji susidaro ant indo paviršiaus galutinio apdorojimo metu. 

Jau paruoštas gaminys padengiamas aukštos kokybės 100 % natūralaus augalinio aliejaus sluoksniu, o vėliau yra termiškai apdorojamas krosnyje, naudojant specialias technologijas. Šis procesas vadinamas polimerizacija. Taip mūsų ketaus indų paviršiuose susiformuoja natūrali neprisvylanti danga – karbonizuoto aliejaus sluoksnis. Ši danga, be savo ypač vertingos savybės apsaugoti nuo svilimo, taip pat apsaugo ketų nuo korozijos. Dėl šios savybės ketaus indai gali būti naudojami daugelį dešimtmečių ir perduodami iš kartos į kartą kartu su pamėgtais Jūsų šeimos receptais. 

Kaip teisingai apdoroti ketaus indus TM Brizoll 

Norint išsaugoti ketaus indų dangą, pakanka tiesiog gaminti, naudojant aliejų. Kaskart gaminant maistą danga tik gerės.

Tačiau yra veiksnių, dėl kurių danga susidėvi. Pavyzdžiui, per rūgštaus ar šarminio maisto ruošimas, abrazyvinių valymo priemonių ir įrankių naudojimas, labai aukšta temperatūra ir pan. Štai kodėl mes rekomenduojame išvalytus ketaus indus patepti aliejumi. Ši paprasta taisyklė apsaugos jūsų ketaus indų dangą ir išlaikys jos natūralias savybes apsaugoti nuo svilimo.

Ir net jei kartais Jūs pažeisite ketaus indų apsauginę dangą – atminkite, kad tai nėra problema! Tokiu atveju jums reikia tiesiog padengti ją aliejumi ir termiškai apdoroti krosnyje arba orkaitėje. Tą patį reikėtų daryti ir atnaujinant ketaus indus, šalinant korozijos pėdsakus. Ši paprasta procedūra visiškai atnaujins Jūsų ketaus indų apsauginę dangą! Apdorojimą rekomenduojama atlikti keletą kartų per metus.

 

Siekdami atnaujinti savo ketaus indus, sekite mūsų pateiktas instrukcijas žingsnis po žingsnio. 
  

1 ŽINGSNIS

VALYMAS

Ketaus indus nuplaukite šiltu vandeniu, naudodami nedidelį kiekį ploviklio. Jei reikia, naudokite indų plovimo šepetėlį arba indų plovimui skirtą kempinę. Nuplaukite ploviklį nuo indų paviršiaus ir kruopščiai išdžiovinkite indus bei rankas rankšluosčiu.
 

2 ŽINGSNIS

APDOROJIMAS

Indų vidų ir išorę ištepkite plonu aliejaus sluoksniu. Nenaudokite per daug aliejaus, nes indai gali tapti lipnūs.

3 ŽINGSNIS

TERMINIS APDOROJIMAS

Pastatykite apdorotus aliejumi ketaus indus ant orkaitėje esančių grotelių, apverskite juos dugnu aukštyn ir termiškai apdorokite 1 val. 230–260 °C (450–500 °F) temperatūroje. Po grotelėmis padėkite kepimo skardą ir išklokite ją folija. Tai reikia padaryti tam, kad iš indo per groteles tekantis aliejus neišteptų ir neprisviltų prie jūsų orkaitės paviršiaus. Baigę procedūrą, leiskite indams atvėsti.

 

Kokį aliejų galima naudoti ketaus indų apdorojimui?


Ketaus indų apdorojimui tinka bet koks kepimo aliejus ar riebalai, tačiau aliejai, turintys aukštą smilkimo temperatūrą (dūmų tašką), geriau susidoroja su šia užduotimi – paprastai tai yra rafinuoti augaliniai aliejai

Koks aliejus yra naudojamas „TM Brizoll“ ketaus indų gamybos procese?

Gaminant „TM Brizoll“ indus, baigiamosios procedūros metu jau pagaminti gaminiai yra apdorojami plonu aukštos kokybės 100 % natūralaus augalinio aliejaus sluoksniu. Tai labai rafinuotas, neturintis kenksmingų priemaišų ir turintis optimalų dūmų tašką aliejus, idealiai tinkantis mūsų ketaus indų polimerizacijos procesui atlikti.